zaterdag, 29. september 2007 - 9:52

Digitale flitspaal vernield

Roermond

Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag de digitale veiligheidspaal op Maalbroek om geduwd. De paal staat langs de N 280 en is op verzoek van de bewoners ingezet om de verkeersveiligheid te verhogen. De politie doet onderzoek naar de dader van de vernieling en roept getuigen op die iets kunnen vertellen over het gebeuren.

In het afgelopen jaar is op de N280 in Maalbroek (tussen Roermond en de grensovergang Elmpt), op verzoek van de bewoners, door de wegbeheerder flink geïnvesteerd in aanpassingen om de situatie veiliger te maken. Deze weg wordt druk bereden door doorgaand verkeer van en naar Duitsland. Het was voor de bewoners van Maalbroek bijna onmogelijk om de weg over te steken. Vooral de schooljeugd liep gevaar op door de snelheid van de passerende voertuigen. Om die reden is bij de wegbeheerder, de gemeente en de politie aangedrongen op maatregelen.

Er werden 50 km-borden geplaatst en de belijning om de weg werd aangepast om deze veiliger te maken. Ter controle van de snelheid is een flitspaal geplaatst. Deze veiligheidspaal is een digitale uitvoering, zoals er in de toekomst alleen nog maar zullen worden geplaatst. Uit de korte tijd dat de flitspaal zijn werk deed, bleek duidelijk dat de klachten van de bewoners over het te snel rijdende verkeer terecht waren.
Provincie:
Tag(s):