zondag, 16. december 2007 - 13:09

Directeur voetbalbond noemt politie 'verwende kereltjes'

Amsterdam

De Raad van Hoofdcommissarissen is onaangenaam verrast door de uitspraken van directeur Kesler van de KNVB. Deze heeft zich volgens de raad zaterdagavond in de media 'op volstrekt ongepaste wijze uitgelaten over de politie'.

Tijdens een persconferentie over het niet doorgaan van twee voetbalwedstrijden gaf Kesler de minister van Binnenlandse Zaken advies en zei letterlijk: 'ach minister Ter Horst, doe er geen cent bij voor deze verwende kereltjes'. De Raad is van mening dat hij hiermee iedere individuele politieman of vrouw in Nederland raakt en dat is niet acceptabel.

'Los van opvattingen over de cao besprekingen en los van de uitspraak van de voorzieningenrechter, wordt de gehele beroepsgroep van meer dan vijftigduizend politiemensen door de KNVB bij de vuile was gezet. Medewerkers die het gehele jaar door waakzaam en dienstbaar in de frontlinie staan, boeven pakken en er zijn wanneer dat nodig is. Ook bij het voetbal worden bij grote regelmaat excessen beteugeld, op straat en in de stadions', aldus de Raad van Hoofdcommissarissen.

De Raad vindt dat het de KNVB zou sieren het volstrekt verkeerde beeld dat zij nu van de politie neerzetten, te corrigeren.
Provincie:
Tag(s):