vrijdag, 6. juli 2007 - 16:19

Directie Jeugdzorg grijpt in bij wantoestanden Meldzorg Kindermishandeling

Helmond

De directie van Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant heeft gisteren drie managers uit hun functie gezet bij het AMK, het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) in Helmond. Of zij zullen worden ontslagen, wordt nog besproken. De maatregel is gedaan om de crisis bij het meldpunt op te lossen.

Bij het meldpunt dat werkt in de regio’s Eindhoven/Helmond en Den Bosch, zijn dit jaar alleen al 126 meldingen van kindermishandeling op de plank blijven liggen, zonder dat daarmee iets is gedaan. Een van die meldingen is al 150 dagen geleden gedaan. Bij 102 dossiers loopt de afwikkeling erg moeizaam.

Volgens de directie van Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant zijn de prestaties van een deel van het personeel niet goed genoeg. Het managment heeft daar te weinig op ingegrepen, aldus de directie. Ook de provincie die geld stopt in het bureau staat achter de maatregel om de teamleiders uit hun funtie te zetten. De provincie wil van Jeugdzorg weten of op andere lokaties dan Helmond vergelijkbare situaties zijn ontstaan.
Provincie:
Tag(s):