vrijdag, 24. augustus 2007 - 15:21

Discussie over aanpak oude wijken is verraad

Leeuwarden

In reactie op de discussie tussen de Ministers Bos en Vogelaar over investeringen in de veertig wijken geeft wethouder Roel Sluiter van de gemeente Leeuwarden zijn mening: 'Als de landelijke politiek en de Aedes-top de financiering van de aanpak van de veertig wijken niet kan regelen, dan is dat verraad ten opzichte van alle verwachtingen die zijn verwekt. Deze wijken is heel veel in het vooruitzicht gesteld. Bewoners hebben heel hard meegewerkt aan de planvorming en vervolgens dreigt het een lege doos te gaan worden!'

Leeuwarden heeft als eerste stad in Nederland het actieplan klaar. Het actieplan is opgesteld in het kader van de 40-wijkenaanpak van minister Vogelaar. In april dit jaar werd duidelijk dat de wijk Heechterp-Schieringen was geselecteerd als een van de zogenaamde ‘Vogelaarwijken’. In deze wijken wil de minister zich sterk maken voor de aanpak van grote problemen op het gebied van wonen, werken, leren, integreren en veiligheid.

De afgelopen periode is door zowel bewoners als professionals, die betrokken zijn bij de wijk Heechterp-Schieringen, hard gewerkt aan de probleemanalyse en de aanpak. De gemeente Leeuwarden heeft dit samengebracht in het actieplan. Leeuwarden wil met het actieplan bereiken dat Heechterp-Schieringen een duurzame wijk wordt, waar het goed wonen is en waar de talenten van de bewoners benut worden. Anders gezegd: Heechterp-Schieringen wordt een prachtwijk en alle bewoners maken een stap vooruit!

De wethouders Roel Sluiter en Marco Florijn presenteren tijdens een persconferentie op maandag 27 augustus het actieplan ‘Heechterp-Schieringen, een prachtwijk, alle bewoners een stap vooruit!’. Tijdens de persconferentie zullen de wethouders niet schuwen om hun visie over de (financiele) kwesties binnen de landelijke politiek, de corporaties en de beloftes richting de wijken kenbaar te maken.
Provincie:
Tag(s):