woensdag, 8. augustus 2007 - 12:22

Diverse aanhoudingen bij Sneekweek

Sneek

Tijdens de Sneekweek heeft de politie diverse jongeren aangehouden en bekeurd. Een 17-jarige inwoner van Blaricum werd aangehouden omdat hij een bank in het water gooide bij de Pampus. De jongen is overgebracht naar het bureau. Hij zal een rekening van de gemeente Sneek krijgen. Een 27-jarige inwoner van Leeuwarden werd op de Nauwe Noorderhorne aangehouden voor baldadigheid. Een 19-jarige verdachte uit Scharnegoutum werd in dezelfde straat aangehouden voor bedreiging. Hij bedreigde een Sneker met de dood.

De politie heeft dinsdagmiddag- en avond wederom gecontroleerd op alcohol op de Koaiwei te Offingawier. Een 64-jarige automobilist uit Wergea kreeg een rijverbod van vijf uur, een 31-jarige automobilist uit Den Helder een rijverbod van vier uur, een 27-jarige automobilist uit Sneek en een 39-jarige automobilist uit Joure kregen elk een rijverbod van een uur. Op de Houkesloot en het Snekermeer werd eenmaal bekeurd voor het varen zonder vaarbewijs, eenmaal voor te snel varen en eenmaal voor geluidsoverlast in de haven van Houkeslootpromenade, nadat de havenmeester al driemaal had gewaarschuwd.


Toch spreekt de politie van een relatief rustige nacht, waarbij circa 30.000 zich uitsteken hebben vermaakt. De politie kon, door zichtbaar aanwezig te zijn, ook weer diverse schermutselingen in de kiem smoren.
Provincie:
Tag(s):