zondag, 2. september 2007 - 13:55

Diverse bestuurders aangehouden wegens rijden onder invloed

Regio

Op diverse plaatsen in Limburg zijn afgelopen zaterdag- en zondagnacht een aantal bestuurders aangehouden die teveel gedronken hadden. In Noorbeek reed een 36-jarige vrouw met haar auto achteruit tegen de muur van een woonhuis aan. In Brunssum op de Maanstraat reed een 53-jarige man tegen een geparkeerde auto aan en reed door. Hij kon later in zijn woning in Brunssum aangehouden worden. En in Kerkrade op de Roda J.C. Ring werd een 25-jarige Belg uit Genk aangehouden, omdat hij zonder verlichting reed.

Bij controle bleken allen te veel gedronken te hebben. Testen wezen uit dat de Noorbeekse ruim vijf keer, de Belg ruim drie keer en de man uit Brunssum twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. Van alle personen werd het rijbewijs ingevorderd.

In Grashoek reed een 18-jarige automobilist met zijn voertuig een tuin in. De 18-jarige jongeman verklaarde tegenover de politie niet in het bezit van een rijbewijs te zijn en alcohol te hebben gedronken. Hij was de macht over het stuur kwijt geraakt en had hierdoor drie betonnen pilaren geramd, waardoor zijn personenauto total loss was. De man had drie keer meer gedronken dan maximaal toegestaan is.

In Ospel werd een 49-jarige man uit Nederweert staandegehouden omdat hij te hard en opvallend reed. Een blaastest wees uit dat de man twee keer zoveel alcohol had gedronken dan is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een bekeuring voor rijden onder invloed en te hard rijden.

In Weert werd een fietser aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten zagen de man slingerend op zijn fiets rijden. Bestuurders van personenauto’s konden nog maar net een aanrijding met de fietser voorkomen, waarna de agenten de 45-jarige man uit Weert hebben aangehouden voor verkeersgevaarlijk gedrag en rijden onder invloed. De man had bijna vier keer zoveel gedronken dan is toegestaan.
Provincie:
Tag(s):