maandag, 3. december 2007 - 13:55

Diverse rijbewijzen ingevorderd na rijden onder invloed

zwijndrecht

Bij diverse controles in het district Zuid-Holland-Zuid is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijzen ingevorderd wegens het rijden onder invloed. Één man bleek niet eens over een rijbewijs te beschikken.

Een 42-jarige man uit ‘s-Gravendeel blies tijdens een alcoholtest 1,6 promille ( 715 ugl). Hij reed in de nacht van zondag op maandag op de Provincialeweg N 217 bij Maasdam. De man is verhoord en met een rijverbod van 8 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

In Papendrecht maakte zondagmiddag omstreeks 17.00 uur een 57-jarige man uit die plaats het nog bonter. Hij is zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij tijdens een alcoholtest 1,7 promille ( 735 ugl) blies. De man werd aangehouden op de Molenlaan en is meegenomen naar het bureau. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is hij met een rijverbod van 9 uren heengezonden.

Dat het nog gekker kan bewees een 18-jarige man uit Zwijndrecht. Hij had zondagavond stiekem de auto van zijn moeder "geleend" en was er mee gaan rijden. Op de Klarinetsingel verloor hij in een bocht de macht over het stuur en reed de sloot in. Hij wist ongedeerd de auto te verlaten en ging er lopend vandoor. Omstanders vertelden de politieagenten in welke richting hij was weggelopen waarna de jonge man vervolgens in de Trompetstraat kon worden aangehouden. Hij blies in het bureau net boven de streep. Ook hij kon na verhoor en het opmaken van een PV het bureau weer verlaten. Een rij-ontzegging was niet nodig, ... de man had niet eens een rijbewijs !!!
Provincie:
Tag(s):