maandag, 3. december 2007 - 11:44

Diverse wapens en harddrugs aangetroffen bij fouilleeractie

Amsterdam

Bij een preventieve fouilleeractie in het centrum van Amsterdam zijn zaterdag 1 december in de middag en avonduren onder andere 24 messen, 8 schroevedraaiers en mogelijk harddrugs aangetroffen. De politie heeft verschillende aanhoudingen verricht en de aangetroffen voorwerpen in beslag genomen.

In totaal zijn 951 personen en 133 voertuigen gecontroleerd. Met de preventieve fouilleeracties wil de politie het aantal wapens en voorwerpen die als wapen kunnen dienen, terugbrengen. Dergelijke acties zullen met regelmaat terugkeren.

Ongeveer veertig politiemensen controleerden 's middags bij de metro op het Centraal Station. Daar zijn ook taxi's, bussen en trams onderzocht. Bij deze controles werden geen voorwerpen aangetroffen die strafbaar zijn.

In de avonduren zijn 130 bestuurders van voertuigen staande gehouden. In hoofdzakelijk personenauto's werden 42 voorwerpen aangetroffen en in beslag genomen. Het ging daarbij om messen, schroevendraaiers en scharen. Ook trof de politie twee boksbeugels en twee busjes traangas aan.

Later op de avond zijn een negental cafés gecontroleerd. Daarbij zijn in één café acht bolletjes aangetroffen met vermoedelijk harddrugs.
Provincie:
Tag(s):