dinsdag, 19. juni 2007 - 18:23

Diversityweek voor jongeren bij de politie

Amsterdam

Wie altijd al heeft willen ervaren wat een politiemedewerker dagelijks meemaakt kan nu een dagje meelopen met verschillende functionarissen van de politie Amsterdam-Amstelland. In de Diversity Week 2007, van 30 juni tot en met 7 juli, kunnen jongeren zo op unieke wijze zelf een kijkje nemen in de bonte politiekeuken: verschillende collega’s, uiteenlopende functies en een zeer dynamische regio(bevolking).

In de eerste Diversityweek slaan profit en non profit bedrijven de handen ineen om de kracht van diversiteit aan een breed publiek te belichten. Diversiteit als bron van kansen en mogelijkheden staat centraal, het motto van 2007 is Turning diversity into Prosperity. Er zijn tal van culturele activiteiten en daarnaast een vierdaagse internationale wetenschappelijke conferentie, een bedrijvenconferentie, een jongerenconferentie en een grote banenmarkt.

Politiewerk is enorm divers en dat wil het korps Amsterdam-Amstelland deze week aan bezoekers laten zien en hen laten meemaken. De dynamiek van het politiewerk begint al bij de opleidingen. Studenten leren het politievak voor een groot deel in de praktijk.

Zij leren het klappen van de zweep bij verschillende afdelingen in het korps en diverse wijken in de regio. Veel politiemensen benutten alle mogelijkheden om hun carrière dynamisch en afwisselend te houden. Zo specialiseren zij zich op tal van terreinen en switchen zij ook van vakgebied: buurtregisseur, hondengeleider, ruiter, zedenrechercheur, financieel rechercheur, forensisch rechercheur etc.

Politiemensen werken met verschillende collega’s: man, vrouw, Surinaams, Turks, Marokkaans, katholiek, jong, oud, homo’s en hetero’s etc. Daarnaast is de politie ook beschermer van de diverse samenleving. Politiemensen handhaven de wet en treden op tegen discriminatie.

Activiteiten politie

Maandag 2 juli Meervaart
09.45 – 11.00 De politie discussieert met andere organisaties en vertelt wat zij in het korps doet om te bevorderen dat alle medewerkers zich thuis voelen bij de politie Amsterdam-Amstelland. Een aantal good practices uit de politiepraktijk komt hier aan bod!

13.00 - 17.00 Op de banenmarkt vertellen politiemensen meer over het politiewerk, de opleidingsplaatsen en de selectieprocedure. Beeldschermen tonen de variatie aan politiefuncties die het korps kent.

Donderdag 5 juli op locatie
Deze dag geeft de politie Amsterdam-Amstelland een kijkje in haar eigen keuken voor jongeren uit de regio tussen de 16 en 25 jaar: op 10 verschillende plaatsen in het korps kunnen groepjes van 5 personen meelopen. Zij worden meegenomen door politiemensen in een wijk, waarbij het politiewerk in al haar facetten van dichterbij kan worden bekeken.

Je loopt die hele dag op twee politieonderdelen mee, zoals de forensische recherche, wijkteams, meldkamer, politieopleiding en de schietbaan etc.
Voor deze activiteit moet je je van tevoren opgeven. Wees er snel bij, er is plek voor maar 50 jongeren! Informatie en aanmelden: 020 559 5005
Provincie:
Tag(s):