zondag, 13. mei 2007 - 23:25

Dode door buikgriepvirus in verzorgingshuis

Haren

In verzorgingshuis Zonnehof in het Groningse Haren is vermoedelijk een bewoner overleden na het uitbreken van een buikgriepvirus. Dit maakte de hulpverleningsdienst Groningen zondagavond tijdens een persconferentie bekend. Naast ruim dertig bewoners zijn ook zeven personeelsleden door het virus getroffen. Twee van de bewoners zijn in een ziekenhuis opgenomen. Eén hiervan verkeert in levensgevaar.

Volgens de GGD Groningen gaat het Vermoedelijk om het zogeheten Noro-virus dat een op zich veel voorkomende buikgriep veroorzaakt. Oudere mensen zijn verhoudingsgewijs kwetsbaarder voor de infectie. Tegen het virus zijn geen geneesmiddelen bekend. Besmetting kan het beste worden tegengegaan door het treffen van hygiënemaatregelen. Doorgaans gaat de buikgriep binnen enkele dagen weer over.

Waar de bron van het virus ligt, is nog niet bekend. In het verzorgingstehuis worden maatregelen getroffen om een verdere verspreiding van de besmetting tegen te gaan. Gespecialiseerde artsen ondersteunen de personeelsleden. In het tehuis wonen 48 ouderen. In de bijbehorende aanleunwoningen wonen 50 mensen.
Provincie:
Tag(s):