dinsdag, 24. juli 2007 - 20:05

Dode en zwaargewonde bij verkeersongeval

Moergestel

Op maandagmiddag gebeurde er iets na 16.30 uur een verkeersongeval op de A58. Een 76-jarige vrouw uit Eindhoven reed over de A58 vanuit Eindhoven in de richting Tilburg en wilde bij de afslag Moergestel een vrachtwagen links inhalen. Ze raakte hierbij vermoedelijk de vangrail. De bestuurster raakte de controle over het voertuig kwijt en de auto begon te tollen, sloeg enkele malen over de kop en raakte naast de snelweg een boom. De 73-jarige bijrijdster uit Tilburg overleed ter plaatse.

De zwaargewonde bestuurster is ter plaatse behandeld door een trauma-arts. Beide rijstroken zijn enige tijd afgesloten zodat de traumahelikopter kon landen. De bestuurster is overgebracht naar het Sint Elizabeth ziekenhuis in Tilburg. Technisch rechercheurs hebben een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

De politie is op zoek naar de bestuurder van een donkerblauwe Volkswagen Touran. De bestuurder reed achter de betrokken personenauto en moest krachtig remmen om een aanrijding te voorkomen. De politie wil graag in contact komen met deze bestuurder omdat deze mogelijk meer kan vertellen over de toedracht van het ongeval en wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Tilburg via 0900-8844
Provincie:
Tag(s):