woensdag, 11. juli 2007 - 16:04

Dode man blijkt vermiste Roermondenaar

Weert

De dode man die woensdagmiddag uit het kanaal aan de Schansmeesterlaan in Weert werd gehaald, blijkt de 46-jarige man uit Roermond te zijn die sinds dit weekend werd vermist. Dit heeft de politie Limburg-Noord bekend gemaakt.

De man was zondagavond voor het laatst gezien op het Bospopterrein. De politie gaat niet uit van een misdrijf en sluit het onderzoek af.

Politie en duikers van de brandweer hervatten woensdagochtend rond 10.30 uur de zoekactie in de Zuid-Willemsvaart. Zondagavond werd er melding gemaakt van een drenkeling waarna duikers van de brandweer in het kanaal gezocht hebben. Toen er 's nachts rond een uur niemand was aangetroffen werd de zoekactie gestaakt.

Maandagmiddag kwam bij de politie een melding binnen van een vermissing van een 46-jarige Roermondenaar die voor het laatst was gezien op het Bospopfestival. Hierop besloten de hulpdiensten de zoekactie in het kanaal woensdag te hervatten.

Bij de zoekactie is gebruik gemaakt van een speciaal getrainde hond van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). De hond ging met een bootje over het water en sloeg aan. Vervolgens heeft een boot van Rijkswaterstaat de bodem daar met sonarapparatuur van het KLPD geïnspecteerd. Daarna troffen duikers van de brandweer het dode lichaam aan.
Provincie:
Tag(s):