woensdag, 18. juli 2007 - 9:29

Dodelijke aanrijding Burgervlotbrug

Op woensdagmorgen 18 juli 2007 omstreeks 06.20 uur vond er op de Rijksweg onder Burgervlotbrug een aanrijding plaats waarbij vijf personen betrokken waren. Een persoon overleed ter plaatse. De andere vier raakten gewond. Een personenauto reed vanuit de richting Den Helder in de richting Alkmaar. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto op de verkeerde weghelft. Hier kwam de auto frontaal in botsing met een truck met oplegger.

De bestuurder van deze vrachtwagencombinatie probeerde een aanrijding te voorkomen en stuurde naar rechts de berm in. Hierdoor begon de vrachtwagen te scharen en kantelde over de gehele breedte van de rijbaan. Een bestelbus, die vanuit Den Helder aan kwam rijden, kon niet op tijd tot stilstand komen en botste tegen de gekantelde vrachtwagen. Hierbij kwam de bus gedeeltelijk onder de vrachtwagen. Lekkende brandstof uit een van de wagen vatte vlam en zowel de vrachtwagencabine als de bestelbus brandden uit. Beide inzittenden van de vrachtwagen konden uit de cabine komen. De bestuurder van de bestelbus kwam bij de brand om het leven. De overige vier betrokkenen werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Onduidelijk is nog of het dodelijke slachtoffer reeds eerder bij de aanrijding om het leven was gekomen. De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld. Het verdere onderzoek richt zich onder anderen op de vraag waarom de personenauto op de verkeerde weghelft terecht was gekomen.

De weg werd na het ongeval afgesloten voor het verkeer. Deze afsluiting heeft de gehele morgen geduurd.
Provincie:
Tag(s):