maandag, 25. juni 2007 - 8:52

Dollemans rit door korenveld

Dussen

De politie moest vrijdagavond 22 juni alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat een doorgedraaide drugsgebruiker met zijn auto de openbare weg opging. De man vernielde met zijn auto een heel korenveld. Rond 18.25 uur kreeg de politie melding dat er op het Kornpad in Dussen een grijze Mercedes terreinauto het korenveld was ingereden.

Ter plaatse troffen de agenten een compleet verwarde man aan, die met zijn auto constant rondjes reed door het korenveld. Toen een van de agenten zijn portier probeerde open te trekken, gaf de man gas. De agent viel op de grond en kon, door razendsnel zijn benen weg te trekken, voorkomen dat hij werd overreden.

Vervolgens zijn twee 4x4 drive politieauto’s ingezet om de Mercedes klem te rijden. De man probeerde te ontkomen, waarbij hij een metalen hek ramde en in een naastgelegen boomgaard enkele appelbomen omver reed. De actie werd gecoördineerd vanuit een politiehelikopter die boven het korenveld hing. Het lukte uiteindelijk om de man tot stoppen te dwingen, waarbij de Mercedes SUV in de sloot belandde. De betrokken politievoertuigen en de auto van de verdachte raakten daarbij beschadigd.

Achteraf bleek dat de man, een 35-jarige Tilburger, in de auto van zijn vader reed. De verdachte verkeerde onder invloed van cocaïne, zo verklaarde hij later zelf. Ook in de auto werd een gebruikershoeveelheid harddrugs gevonden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. Over het totale schadebedrag is op dit moment nog geen duidelijkheid. De politiehelikopter heeft vanuit de lucht de ontstane schade aan het korenveld op foto’s vastgelegd.
Provincie:
Tag(s):