vrijdag, 24. augustus 2007 - 8:47

Dood bejaarde Leekster blijft onduidelijk

Leek

Het Openbaar Ministerie in Groningen heeft het onderzoek naar het overlijden van een 81-jarige vrouw uit Leek voorlopig stopgezet. Uit de sectie en het toxicologisch onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kon geen doodsoorzaak worden vastgesteld.

De politie startte in januari 2007 onder leiding van het OM een onderzoek, nadat een zoon van de bejaarde vrouw twijfels had geuit over de doodsoorzaak van zijn moeder. Hij sprak daarbij het vermoeden uit dat zijn broer betrokken zou zijn bij de dood van zijn moeder. Het OM heeft vervolgens het lichaam van de vrouw in beslag genomen. Uit de sectie en het overige onderzoek is tot dusver niet gebleken dat de broer betrokkenheid heeft bij de dood van zijn moeder. Het OM ziet de betreffende zoon niet als verdachte in deze zaak.

Het OM laat na overleg met het NFI een second opinion verrichten door een laboratorium in Duitsland. Het onderzoek naar de dood van de Leekster is, in afwachting van de resultaten van dit tweede onderzoek, voorlopig stopgezet.
Provincie:
Tag(s):