dinsdag, 21. augustus 2007 - 13:20

Doodsoorzaak Cassandra blijft onduidelijk

Almere

Er is geen duidelijk aanwijsbare doodsoorzaak gevonden bij de sectie op het lichaam van de 17-jarige Almeerse Cassandra van Schaijk. Dat Cassandra zou zijn verdronken is aannemelijk, maar de resultaten van de sectie zijn niet bewijzend voor verdrinking als doodsoorzaak. Voor een mogelijke andere doodsoorzaak zijn geen bewijzen gevonden.

Dit is de conclusie van het definitieve sectierapport dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft opgesteld op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) in Lelystad.

Het levenloze lichaam van Cassandra werd zaterdag 14 april 2007 gevonden in de Noorderplassen in Almere. Het meisje werd sinds 24 maart jongstleden vermist.

De politie heeft met een grootschalig team van 18 mensen onderzoek gedaan naar de dood van de 17-jarige Almeerse. Ook is in twee uitzendingen van het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak.

Het onderzoek richtte zich erop duidelijkheid te krijgen over wat er is gebeurd in de periode dat Cassandra in de nacht van 23 op 24 maart een uitgaansgelegenheid in Almere verliet en de vondst van haar dode lichaam in de Noorderplassen op 14 april.

Het resultaat van alle onderzoeken geeft op dit moment geen duidelijk beeld van de gebeurtenissen in de genoemde periode. De vraag of Cassandra slachtoffer is geworden van een misdrijf of niet, is nu ook niet beantwoord.

Omdat de intensiteit van nog te onderzoeken onderdelen is afgenomen, is het aantal politiemensen dat zich met de zaak bezighoudt teruggebracht naar twee. Uiteraard zullen nieuwe bruikbare tips of nieuwe aanknopingspunten in deze zaak worden onderzocht.
Provincie:
Tag(s):