zaterdag, 22. september 2007 - 19:40

Door botsing vijf gewonden

Enkhuizen

Op vrijdagavond 21 september rond 18.15 uur zijn vijf personen gewond geraakt bij een aanrijding op de Drechterlandseweg. Een 38-jarige man uit Enkhuizen reed hier komende uit de richting van Hoogkarpsel.

Doordat zijn aanhanger begon te slingeren kwam hij op de verkeerde weghelft terecht en ontstond een aanrijding met een tegenligger. Dit voertuig werd bestuurd door een 39-jarige man uit Middenmeer. Beide bestuurders zijn met diverse verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Ook de drie inzittenden van het tegemoetkomende voertuig werden opgenomen in het ziekenhuis.

Een 35-jarige vrouw uit Middenmeer liep letsel op aan haar buik, een zesjarig jongetje werd eveneens met buikletsel naar het ziekenhuis vervoerd en een achtjarig jongetje is met een verwonding aan zijn schouder opgenomen in het ziekenhuis. Het rijbewijs van de bestuurder uit Enkhuizen is ingevorderd omdat hij het verkeer in gevaar bracht.

De aanhangwagen van zijn voertuig was vermoedelijk te zwaar beladen waardoor deze begon te slingeren en de bestuurder het voertuig niet meer onder controle had. Ook had hij niet het benodigde rijbewijs voor het rijden met een dergelijke aanhanger. De man kreeg een proces-verbaal
Provincie:
Tag(s):