donderdag, 13. december 2007 - 16:36

Doorstart Nederhoed Staalbouw Heerenveen nu zeker

Heerenveen

De doorstart van het failliete Nederhoed Staalbouw in Heerenveen is nu zeker. Maandag 17 december, zijn 37 van de voorheen 39 medewerkers weer aan de slag. Bestuurder Marieke den Hollander van CNV Metaaltechniek vernam donderdagmiddag 13 december het goede nieuws dat haar blij stemde. "Dit betekent gewoon dat mensen hun baan houden. Dat is nog eens goed kerstfeest vieren."

Nederhoed Staalbouw maakt staalconstructies voor gebouwen en stadions. Voormalig projectleider J.H. Teeuwen gaat de bedrijfsvoering nu ter hand nemen. Financieel heeft de Heilig Groep uit Heerhugowaard - eveneens staalbouwer - de benodigde duiten in het zakje gedaan.
Volgens bestuurder Den Hollander is de huidige oplossing de mooiste: "Werknemers die veel verstand hebben van de staalbusiness kunnen nu zelf verder met het bedrijf. Die hebben niet alleen het vertrouwen van de overige werknemers, maar ook van opdrachtgevers. In deze staalconstructiewereld is het toch in hoge mate een kwestie van ons-kent-ons. Maar de werkgelegenheid lijkt daarmee behoorlijk gegarandeerd. Zoals gezegd, een gezegend kerstfeest lijkt me zo."
Provincie:
Tag(s):