woensdag, 12. december 2007 - 17:07

Dordrecht aangesloten op NS-Nachtnet

Dordrecht

Dordrecht is nu ook 's nachts goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Reizigers hoeven niet meer de laatste trein te missen. Vanaf aanstaande donderdag 13 december rijden er elke donderdag op vrijdag -, vrijdag op zaterdag - en zaterdag op zondagnacht ook 's nachts ieder uur treinen naar Rotterdam en naar Eindhoven.

Iedere donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht rijden er voortaan tussen half een en half zes elk uur treinen op het traject Eindhoven – Tilburg – Breda – Dordrecht – Rotterdam. Aanstaande donderdag- op vrijdagnacht vertrekt de eerste trein om 00:19 uur naar Breda en om 1:42 uur naar Rotterdam.

Deze verbinding sluit aan op het bestaande NS-Nachtnet van Rotterdam Centraal naar Schiphol en Amsterdam Centraal. Hierop rijden de treinen éénmaal per uur, 7 nachten in de week.

Het NS-Nachtnet wordt mede gefinancierd door de provincie Noord-Brabant en de steden Den Bosch, Eindhoven, Tilburg, Breda en Dordrecht. De gemeente Dordrecht participeert voor € 100.000 per jaar gedurende de proefperiode van drie jaar.

Wethouder Ferdinand van den Oever hoopt dat de proef zal slagen en dat de trein alle nachten kan gaan rijden. "Niet alleen ten behoeve van het uitgaansklimaat, maar zeker ook voor een dagelijkse 24-uurs aansluiting met Schiphol," alsdus de Dordtse wethouder.
Provincie:
Tag(s):