woensdag, 31. oktober 2007 - 13:16

Dordrecht gaat gemeentelijke belastingen zelf innen

Dordrecht

De gemeente Dordrecht gaat vanaf 1 januari 2008 de gemeentelijke belastingen zelf innen. Inwoners van Dordrecht krijgen een aanslag met een overzicht van alle gemeentelijke belastingen. De volgende heffingen staan vanaf 2008 op dit aanslagbiljet: de onroerende zaakbelasting, het rioolrecht eigendom, de afvalstoffenheffing, het rioolrecht gebruikers en de hondenbelasting.

“Op deze manier kunnen de inwoners van Dordrecht in een oogopslag zien wat ze jaarlijks kwijt zijn aan de gemeentelijke belastingen�, aldus wethouder van financiën, de heer D.A. van Steensel.

De afvalstoffenheffing en het rioolrecht gebruikers wordt tot eind 2007 betaald via de maandelijkse rekening van ENECO. Vanaf 2008 betalen de inwoners van Dordrecht deze heffingen via de vernieuwde aanslag gemeentelijke belastingen. Wethouder D.A. van Steensel “We bieden de inwoners de mogelijkheid om de gemeentelijke belastingen in 10 maandelijkse termijnen te betalen in de periode maart tot en met december. Voorheen was het bijvoorbeeld alleen mogelijk om de OZB-aanslag in 2 termijnen te betalen. Bewoners kunnen de kosten nu beter spreiden�.

Alle inwoners in Dordrecht ontvangen een folder met een machtigingsformulier. Via dit formulier kunnen de inwoners de gemeente machtigen om de gemeentelijke belastingen in 10 maanden af te laten schrijven.
Provincie:
Tag(s):