vrijdag, 14. september 2007 - 13:44

Dordrecht in actie tegen vernielingen van bushokjes

Dordrecht

In Dordrecht hebben burgemeester en de districtschef van de politie Zuid-Holland Zuid donderdag het startsein gegeven voor een actie gericht tegen vernielingen van bushokjes. Bij een mobiele abri die op het Statenplein was neergezet, lieten zij zich interviewen over het nut en de noodzaak van de actie.

Geholpen door een aantal jongeren, deelden zij vervolgens flyers uit aan het winkelend publiek. Bushokjes zijn in Dordrecht en omgeving met regelmaat het mikpunt van vandalen. In de eerste helft van 2007 moesten 150 keer ruiten van abri’s worden vervangen. De vernielingen maken een inbreuk op het veiligheidsgevoel van burgers en werken verloedering in de hand, aldus de politie.


De gemeente en de politie worden bij de actie ondersteund door de stichting Meld Misdaad Anoniem. Gezamenlijk hebben zij een publiekscampagne ontwikkeld. Posters en flyers met de tekst ‘Jouw maat kickt op bushokjes in Dordt? Meld Misdaad Anoniem’ zijn verspreid naar onder meer scholen, horecagelegenheden, bibliotheken, moskeeën en huisartsenpraktijken. Ook zijn de posters te zien op driehoeksborden en in de stadsbussen. Met de actie wordt het signaal afgegeven dat vernielzuchtig gedrag niet door de beugel kan.

Eind van dit jaar zal de campagne pas écht van sart gaan.
Provincie:
Tag(s):