maandag, 25. juni 2007 - 18:05

Dorp heeft weer een echt dorpscafé

Onstwedde

Onstwedde heeft vanaf komende zondag weer een dorpscafé. Dan opent aan de Dorpsstraat 49 eetcafé Gerak de deuren, in het pand waar tot voor kort eetcafé De Jutter was gevestigd. De nieuwe exploitanten Jan Geert Veldhuis en Gera Korte zijn inmiddels volop bezig met de voorbereidingen.

,,Wij gaan grotendeels op dezelfde voet verder’’, vertelt Gera. ,,Onze voorgangers Eltje en Bouke Blaauw hebben er een bloeiende zaak van gemaakt en die bloei willen wij natuurlijk graag doorzetten. Daarom zijn wij wel van plan het aanbod op sommige fronten enigszins te veranderen en uit te breiden.’’

Zo willen Jan Geert en Gera zich nog uitdrukkelijker richten op het dorpsleven. Gera: ,,De zaalruimte is bij uitstek geschikt voor onder meer vergaderingen, feestjes of bijvoorbeeld een toneelvoorstelling. In overleg is er heel veel mogelijk. Als het aan ons ligt wordt eetcafé Gerak het kloppend hart van Onstwedde.’’

Ook wordt de kaart op sommige punten gewijzigd en uitgebreid. Zo hebben de nieuwe eigenaars gekozen voor een ander biermerk. Het pilsje van de tap is voortaan van Hertog Jan. Daarnaast zijn er enkele speciaalbieren van het fust verkrijgbaar. Ook worden de openingstijden enigszins uitgebreid, met name in de zomermaanden.

De opening van Gerak vindt plaats aan het begin van de Onstwedder Feestweek. De start van de motortoertocht stond er al gepland en die gaat gewoon door. Nog voordat het café is geopend, organiseert het al de eerste bijzondere activiteit. Want de openingszaterdagavond in de Onstwedder Feestweektent komt voor rekening van Jan Geert en Gera. Voor komende zaterdag hebben zij De Esperando’s en de Simone FM drive-in-show vastgelegd. Verder is Gerak de hele feestweek open. Daarna kunnen de klanten er terecht van woensdag tot en met zondag.
Provincie:
Tag(s):