maandag, 19. november 2007 - 23:08

Dorpen en steden in Zuid-Holland zaten zonder water

Leiden

Diverse dorpen en steden in Zuid-Holland hebben maandag enige tijd zonder water gezeten. Rond 21.00 uur had iedereen weer water uit de kraan. Rond 17.20 tot 18.00 uur is een pompstation in de omgeving van Lekkerkerk tijdelijk stilgevallen.

Als gevolg daarvan is de druk op het leidingnet tijdelijk stil komen te liggen. Hierdoor kregen 20.000 huishoudens in Lekkerkerk, Krimpen ad Lek, Krimpen ad IJssel en Ouderkerk ad IJssel tijdelijk geen water uit de kraan.

Eveneens was een storing in Leiden en omgeving, dit gebied valt onder Duinwaterbedrijf Zuid Holland. Hier bleek een leiding gesprongen waardoor de waterdruk wegviel. De inwoners van dit gebied hebben geen kookadvies gekregen, in tegenstelling dus tot de inwoners van Lekkerkerk, Krimpen ad Lek, Krimpen ad IJssel en Ouderkerk ad IJssel.

Deze plaatsen hebben van Oasen een kookadvies gekregen omdat de waterleiding daar drukloos is geweest. In Leiden en omgeving is de waterleiding net niet drukloos geweest. Bij een drukloze leiding kan er wat grondwater in het leidingnet terecht gekomen zijn. Oasen spoelt in dat geval het leidingnet schoon en geeft uit voorzorg een preventief kookadvies af.
Provincie:
Tag(s):