maandag, 25. juni 2007 - 18:08

Dorpspark De Greente Swifterbant krijgt provinciale bijdrage

Swifterbant

Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland heeft financiele medewerking verleent aan het project ‘Herinrichting Dorpspark De Greente Swifterbant’. Het totale project kost bijna tweehonderduizend euro.
De Greente is het dorpspark in Swifterbant. Inwoners van Swifterbant hebben het initiatief genomen om een plan te maken voor de herinrichting van De Greente. Hierdoor wordt De Greente een multifunctionele ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Er worden een aantal faciliteiten geplaatst zoals banken, skatevoor-zieningen en een pannafield. Voor speciale gelegenheden, bijvoorbeeld de dodenherdenking op 4 mei missen de inwoners van Swifterbant een geschikte plaats. Hiervoor en voor andere culturele activiteiten wordt een podium ingericht. Ook worden er nieuwe paden en nieuwe verlichting aangelegd. De inrichting van het park zal aansluiten bij het visgraatontwerp van Swifterbant en het ontwerp van het podium zal aansluiten bij de Swifterbantcultuur. Mede hierdoor zal de identiteit van Swifterbant een gezicht krijgen.

Meer informatie over het project kunt u vinden op de website van Swifterbant.
Provincie:
Tag(s):