maandag, 22. oktober 2007 - 19:24

Drafbaan Groningen sluit af met prachtmeeting

Groningen

De paardenraces in Groningen hebben vrijdag 26 oktober hun seizoensafsluiting op de drafbaan Groningen. Nog één keer zullen de paarden hun benen strekken en volop voor de winst gaan. Topsport is tegenwoordig niet mogelijk zonder sponsoring. Om deze reden zet de drafbaan ook in de naamgeving van de koersen een aantal sponsoren in het zonnetje. De trainers en pikeurs hebben massaal ingeschreven, zodat deze prachtige sport ook volop vertier kan bieden en een bezoek aan de prachtige baan in het Groninger Stadspark zeker de moeite waard maakt.

De eerste race is genaamd naar Aaldrik Engels. De oud-voorzitter van de KH & RV 'Groningen' is dit jaar de sponsor van de rijderscompetitie. Voor de meest succesvolle pikeur stelt Engels een mooie beloning in het vooruitzicht.

Sportief vallen een aantal koersen op. Voor het eerst sinds mensenheugenis is er een monté-koers op de Groninger piste. Eerder dit jaar werden al wel koersen uitgeschreven voor de bereden dravers, maar die werden steeds geannuleerd. Nu is er wel voldoende belangstelling en kunnen vooral de dames monté-rijdsters ook aan het Groninger publiek hun kunnen tonen. Als favorieten gaan Swiebertje Kes met Susan Wiedijk en Shannity Fibber met Angeline Batist van start, maar wellicht kan de enige heer in het gezelschap Niels Hollenberg met Right Side Up de zaak in zijn voordeel beslissen.

Voor de amateurrijders is het Noordelijk Amateurrijders kampioenschap een felbegeerde prijs. Kanshebbers in deze koers zijn de baanspecialist Un Gamin Impuls met Wim Brouwer en Uiver D met Fred Handelaar. Ad Bos brengt Umana mee en dit paard verrast soms alles en iedereen.

Voor de topklasse is er het DRN Holding Stayerskampioenschap met Sterre Kesbo met Frans Gorter en Souteneur met Mieke van der Meer aan de start, maar of deze twee Ustan Medo met Tom Kooyman of Urbano Crown met Cees Kamminga kunnen afstoppen is de vraag, terwijl ook Robin Schermer graag start over een metertje meer.
Provincie:
Tag(s):