zaterdag, 21. juli 2007 - 20:28

Drama; AT kan zelfmoordpoging niet voorkomen

Bergen op Zoom

Zaterdagochtend 21 juli heeft de inzet van de politie, onderhandelaars en een arrestatieteam niet kunnen voorkomen dat een 34-jarige man uit Bergen op Zoom zichzelf neerschoot. Het slachtoffer ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Omstreeks 04.30 uur kreeg de politie via getuigen de melding dat de man van plan was zichzelf dood te schieten. Daarop stelde de politie direct een groot onderzoek in, in de hoop een ernstig incident te kunnen voorkomen.

Dit onderzoek leidde uiteindelijk naar de Markiezaatsweg, waar de man in een auto bleek te zitten. Omdat de man een vuurwapen bij zich zou hebben, is in overleg met Justitie besloten speciale politie-onderhandelaars en het arrestatieteam in te zetten, ten einde de man uit de auto te krijgen en hulp te bieden.

Dit mocht echter niet baten; omstreeks 07.30 uur schoot het slachtoffer zichzelf neer. De man is zwaar gewond per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De politie verricht een sporenonderzoek op de Markiezaatsweg. Ook is de auto waarin de man zat in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):