dinsdag, 14. augustus 2007 - 10:35

Drama op brandende kruiser

Broek

Een 10 jarig jongentje is dinsdagochtend bij een logeerpartijtje bij zijn oma en opa om het leven gekomen toen de kruiser waarin zij sliepen volledig uitbrandde. De grootouders, een 58-jarige man en zijn 56-jarige echtgenote uit Zwolle, zijn hierbij gewond geraakt. Het echtpaar is per ambulance met brandwonden naar het brandwondencentrum van Groningen vervoerd. De man raakte ernstig gewond, mede door zijn pogingen om zijn kleinzoon te redden.

De brand in het motorjacht leidde tot een uitslaande brand. De brandweer van Joure was snel ter plaatse evenals de brandweer van Langweer. Daarnaast zijn twee blusboten van de brandweer Sneek en Langweer ingezet. Brandweerlieden konden het dodelijke slachtoffer niet meer redden. De kruiser is volledig door de brand verwoest. De oorzaak van de brand is nog niet bekend en wordt door de KLPD en de technische recherche van politie Fryslân onderzocht.

Rondom de uitgebrande kruiser lagen ongeveer tien andere boten afgemeerd. De gemeente Skarsterlân biedt nazorg aan alle betrokken. De Noorder Oudeweg verbindt de Langweerder Wielen met het Sneekermeer.
Provincie:
Tag(s):