woensdag, 22. augustus 2007 - 21:07

Drenthe brengt Jong Oranje de winst

Met een minimale zege is Jong Oranje de kwalificatiereeks voor het EK 2009 in Zweden gestart. In Skopje werd Jong Macedonië met 0-1 verslagen. Royston Drenthe nam voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening.

Drenthe was afgelopen zondag ook al succesvol voor zijn nieuwe werkgever Real Madrid. Hij scoorde toen de 1-1 in de uiteindelijk met 3-5 verloren Super Cupwedstrijd tegen Sevilla.

De omstandigheden in Macedonië waren zwaar. Tijdens het duel was het 37 graden. In aanloop naar de wedstrijd kende Oranje Onder 21 al de nodige tegenslagen. De geplande training voor dinsdagavond ging niet door, omdat de ploeg met negen uur vertraging in Skopje arriveerde. De Haan besloot daarom om woensdagochtend nog een half uur te trainen in het Boris Trajkovski Stadion.

Bondscoach Foppe de Haan was ondanks de overwinning niet tevreden. "Het niveau dat we een paar maanden geleden hadden, hebben we nog lang niet. We hielden de bal te lang vast, waardoor het speltempo te laag lag. Daardoor moesten we steeds de duels aangaan in plaats van dat we combinatievoetbal speelden.''

De 64-jarige Fries vond wel dat er een excuus was voor het matige spel in de EK-kwalificatiewedstrijd: "De reis was dinsdag met alle vertragingen erg lang. En tijdens de wedstrijd was het bijna veertig graden. Gelukkig hebben we drie punten."
Categorie:
Tag(s):