dinsdag, 18. september 2007 - 20:36

Drenthe maakt zich op voor Oktobermaand Kindermaand

Assen

Om kinderen tussen 4 en 12 jaar kennis te laten met instellingen als musea, theaters en andere kunst- en cultuurinstellingen is alweer zes jaar geleden in Drenthe het provinciale project Oktobermaand Kindermaand in het leven geroepen.

Op de zondagmiddagen in oktober organiseren tientallen organisaties speciale activiteiten voor het jonge publiek dat er massaal met ouders en grootouders op uit trekt. In 2007 zal het aantal deelnemende instellingen rond de 80 liggen. Hiermee is de organisatie dik tevreden. De activiteiten die georganiseerd worden zijn namelijk zo divers dat er voor een ieder kind wel een aantrekkelijke zondagmiddag in het verschiet ligt.

Het project Oktobermaand Kindermaand is in 2007 zo ver gevorderd dat het rekening kan houden met kinderen met een beperking. Voor verstandelijk gehandicapten worden zes aangepaste voorstellingen geprogrammeerd en voor dove kinderen worden gebarentolken ingehuurd. Daarnaast zijn tal van activiteiten goed te bezoeken door kinderen in een rolstoel.

Oktobermaand Kindermaand loopt op 7, 14, 20, 21 en 28 oktober. Het programmaboekje is vanaf woensdag 26 september verkrijgbaar bij VVV, recreatieondernemers en bibliotheken in Drenthe. De website www.kindermaand.nl meldt op eerder genoemde datum ook het volledige programma.
Provincie:
Tag(s):