donderdag, 29. november 2007 - 21:19

Drenthe stelt goedkope ligplaatsen beschikbaar

Assen

Vanuit waterhuishoudkundig en scheepvaartkundig belang mogen er in de winterperiode van 1 november tot 1 april geen vaartuigen in de provinciale wateren liggen. De provincie Drenthe stelt op zeven locaties winterstallingsmogelijkheden beschikbaar en controleert de naleving van het ligplaatsenbeleid.

Uit de controle van begin november bleken ruim 100 vaartuigen in de provinciale wateren te liggen. Deze vaartuigen nemen een ligplaats in, die niet door de provincie is aangewezen. Aan de eigenaren van deze vaartuigen is schriftelijk meegedeeld dat zij hun vaartuig op een van de zeven locaties kunnen stallen of uit het water moeten verwijderen. Wanneer hier geen gehoor aan wordt gegeven, kan de provincie de vaartuigen uiteindelijk laten weghalen en worden de kosten verhaald op de eigenaar.
De provincie voert nu een tweede controle uit. Dit geeft een positief beeld, want de helft van de vaartuigen is inmiddels weggehaald.

De provincie Drenthe heeft onlangs het ligplaatsenbeleid verruimd. Op locaties waar geen gemeentelijke of particuliere stallingsmogelijkheden aanwezig zijn, heeft de provincie voor de winterperiode zeven locaties aangewezen waar de boten mogen liggen. Dit is bij de Groene Dijk in Assen, bij de Dieversluis, bij de westelijke stadsgracht en bij het Afwateringskanaal van Coevorden, bij Klazienaveen en op twee locaties bij Nieuw-Amsterdam.

Hiervoor moet bij de provincie Drenthe een melding worden gemaakt. De kosten voor het liggeld bedragen 100 euro per winterseizoen.
Provincie:
Tag(s):