maandag, 17. september 2007 - 21:08

Drenthe voorzien van Jongeren Opvang Teams

Emmen

Tijdens het districts driehoeksoverleg overhandigde Peter Amesh, coördinater Jongeren Opvang Team (JOT) Zuidoost Drenthe maandag adreskaarten aan alle deelnemende partijen in het politiebureau te Emmen. Met de overhandiging van deze kaart werd de aftrap gegeven aan het JOT Zuidoost Drenthe.

De uitgereikte kaarten bevatten de contactgegevens van alle deelnemers zodat men, indien nodig of gewenst, ook buiten de tweewekelijkse JOT-besprekingen met elkaar in contact kan treden. De focus van het JOT Zuidoost Drenthe ligt op het signaleren van problematiek en hulp aan jongeren. Met de komst van het JOT Zuidoost Drenthe wordt uitbreiding tussen de instanties voor hulp aan jongeren uitgebreid.

Met de komst van JOT Zuidoost Drenthe is, naast Assen, Hoogeveen en Meppel, de gehele provincie Drenthe voorzien van opvangteams. In het kader van preventief jeugdbeleid en jeugd en veiligheid zijn er in Drenthe op regionaal niveau Jongeren Opvang Teams samengesteld. Voor de regio Zuidoost Drenthe hebben de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen de handen ineen geslagen. Samen met o.a. politie, maatschappelijk werk, bureau jeugdzorg, leerplicht, GGZ en opbouw/jongerenwerk van de drie gemeenten geven zij vorm aan het Jongeren Opvang Team Zuidoost Drenthe. Tweewekelijkse bijeenkomsten van het JOT worden gekoppeld aan het bovenschoolse consultatieteam van het voortgezet onderwijs in Zuidoost Drenthe.

De heer Amesh onderbouwt het uitreiken van de adreskaarten met krachtige uitspraken : ‘Herkenbaarheid voor de jongeren’ en ‘niet vergaderen maar signaleren en hulp bieden is ons motto’. Deze uitspraken werden van harte ondersteunt door de andere leden. Met name de jeugdagenten maakten kenbaar blij te zijn met deze ontwikkeling.
Provincie:
Tag(s):