dinsdag, 2. oktober 2007 - 21:01

Drentse bedrijven dreigen subsidie mis te lopen

Assen

Gedeputeerde Tanja Klip-Martin (VVD) maakt zich zorgen over het beperkte aantal aanmeldingen voor de subsidieregeling voor de sanering van bedrijfsterreinen. Ongeveer 50 bedrijven hebben zich tot nu toe gemeld voor deze bedrijvenregeling.

Volgens de gedeputeerde hebben minstens 300 Drentse bedrijven recht op subsidie voor het saneren van bodemvervuiling op hun terrein. “Dat zou zonde zijn, want als ondernemers zich niet op tijd melden, draaien ze te zijner tijd zelf voor de kosten op,� zo zegt zij.

Deze week schrijft de provincie 1400 bedrijven aan om ze te wijzen op de uiterste aanmeldingsdatum van 1 januari 2008 en ze te begeleiden bij hun melding en het daaraan gekoppelde bodemonderzoek.

Belangrijke oorzaak voor het achterblijvende aantal meldingen is het hardnekkige misverstand dat aanmelden alleen zinvol is als het bedrijf plannen heeft om op korte termijn te saneren. Maar ook als het nog niet duidelijk is of sanering nodig is, is het verstandig dat eigenaren en erfpachters zich vóór 1 januari 2008 aanmelden. Zo stellen zij het recht op een bijdrage in de toekomst veilig. De werkelijke subsidieaanvraag kan nog tot 2030 worden ingediend.
Provincie:
Tag(s):