zaterdag, 6. oktober 2007 - 21:15

Drentse Rode Kruisers massaal naar het Veenpark

Bargercompascuum

Het Nederlandse Rode Kruis bestaat dit jaar op de kop af 140 jaar en dat werd afgelopen zaterdag voor de Drentse vrijwilligers op grootse wijze gevierd in het Veenpark te Bargercompascuum. Ongeveer 800 Rode Kruis vrijwilligers uit de provincie waren naar het Veenpark afgereisd om met elkaar te genieten van een geweldige feestdag. De officiële opening van de feestdag werd verricht door Irene Moors, ambassadrice van het Rode Kruis en Anneke Haarsman gedeputeerde van de provincie.

Tijdens de officiële opening werden Sonja Possel, Piet Takens, Corrie Buitelaar en Bertha Blokzijl door Irene Moors in het zonnetje gezet voor hun jarenlange inzet voor het Rode Kruis

Aansluitend op de opening was er in het Veenpark een grote demonstratie “Hulpverlening bij Rampen en Calamiteiten� te zien. Tijdens deze demonstratie toonde het Rode Kruis samen met de ambulancedienst en de brandweer zijn kundigheid bij het uitbreken van een ramp.
Om het geheel in een historisch kader te plaatsen toonde de cultuurhistorische vereniging uit Bargercompascuum hoe de hulpverlening zo’n honderd jaar geleden verliep, compleet met gewonden vervoer per paard en wagen en een oude handpomp van de brandweer.

De hele dag door was er een informatiemarkt met medewerking van Hartveilig Drenthe, Mappa Mondo (Rode Kruis huizen voor terminaal zieke kinderen), de Geneeskundige Eenheid en de Verbindingsdienst van het Rode Kruis. Om het feest compleet te maken zorgde een Shantykoor en een Piratenkoor voor een optimale feestelijke sfeer.

De feestdag werd ’s avonds afgesloten met een gezellige barbecue voor alle vrijwilligers.
Provincie:
Tag(s):