zaterdag, 23. juni 2007 - 22:33

Drentse Skate 2Daagse

Gieten

Dit jaar vindt de Drentse Skate 2Daagse plaats op zaterdag 7 juli en zondag 8 juli. Startlocatie van dit tweedaagse skate evenement is opnieuw het prachtige brinkdorp Gieten. Op vrijdagavond 6 juli kan men bovendien meedoen met de spectaculaire Fridaynight Skate vanuit Assen.

Het startschot van de Fridaynight Skate valt om 21.00 uur. De tocht is 15 km lang en start bij Sport- en evenementencentrum DeSmelt in Assen. Het evenement wordt door motorrijders begeleid. Onderweg is een verzorgingspost aanwezig, evenals een bezemwagen, blockers en EHBO. Deelname kost € 2,00 en is geheel op eigen risico. Het dragen van een helm is verplicht en de minimumsneltijd is 15 km per uur. Inschrijving kan alleen aan de start vanaf 19.30 uur.

De organisatie van de Skate 2Daagse zet routes uit voor zowel beginnende als geoefende skaters. De routes zijn bewegwijzerd en geveegd. Ze gaan bijna allemaal over een geasfalteerd of betonnen wegdek in en rond Gieten. En één dag meedoen kan ook. De Skate 2Daagse wordt georganiseerd onder auspiciën van de KNSB.

Op zaterdag staat de Hazewindtocht, een vrije tocht over 28 of 40 km op het programma. Op zondag wordt de Hondsrugroute gereden. Deze tocht is 23 of 45 km. Voor kinderen en beginners is er de veilige Brummeltocht met een lengte van maximaal 10km.

Inschrijven is alleen mogelijk aan de start op 7 of 8 juli vanaf 09.00 uur. Volwassenen vanaf 15 jaar betalen voor 2 dagen € 10,00 en voor 1 dag € 7,50. Voor junioren bedragen de kosten voor 2 dagen € 7,50 en € 4,50 voor 1 dag.

Het evenement begint en eindigt bij de kantine van IJsvereniging Gieten-Bonnen aan de Boddeveld 13 in Gieten. Hier zijn ook masseurs aanwezig van het Nederlands Sportgenootschap van Sportmassage. Het dragen van een helm is verplicht. Het dragen van knie-, pols- en elleboogbeschermers wordt aangeraden.
Provincie:
Tag(s):