zondag, 21. oktober 2007 - 17:30

Drie aanhoudingen na achtervolging in preiveld

Sevenum

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie verdachten aangehouden op verdenking van diefstal en het niet kunnen identificeren van zichzelf.

Omstreeks half één kreeg de politie een melding van diefstal bij een tankstation in Blerick. De medewerker van het tankstation sloot hierop de deuren in afwachting van de politie. Een andere man, die vermoedelijk bij de binnen opgesloten persoon hoorde, probeerde de deuren van buitenaf te openen wat niet lukte. Door een kier gaf de opgesloten verdachte echter wel vermoedelijk een autosleutel aan de persoon buiten. Hierop reed deze persoon weg. De politie zette twee patrouilles in. Eén om de man aan te houden in het tankstation en één om de bestuurder van het voertuig aan te houden.

Toen de politiewagen de rode personenauto zag ging deze er met hoge snelheid vandoor, waarna de agenten de achtervolging inzetten. Uiteindelijk reed de bestuurder over de Dorperdijk te Sevenum waar hij plotseling remde en uit het voertuig sprong. De bestuurder rende een preiveld in en de achtervolging werd te voet vervolgd. Ondertussen werd de omgeving afgezet en werd een speurhond ingezet om de verdachte te localiseren.

De hond volgde moeiteloos het spoor van de verdachte waarna de man, verstopt in het hoge gras, aangehouden kon worden. De man kon zich niet legitimeren en werd overgebracht naar het bureau.

De bijrijder die in het, vermoedelijk gestolen, voertuig achter was gebleven kon zich niet legitimeren en werd eveneens aangehouden.

De verdachten zijn in verzekering gesteld en de politie doet onderzoek naar de identiteit van de verdachten, het voertuig en de toedracht van deze zaak.
Provincie:
Tag(s):