donderdag, 22. november 2007 - 9:34

Drie aanhoudingen voor brandstichting

Enschede

Eén 20-jarige en twee 18-jarige Enschedeërs zijn in de vroege ochtend van woensdag 21 november aangehouden, omdat zij op het Stationsplein in Enschede een stapel kranten in brand hadden gestoken. In de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 november meldde een krantenbezorgster omstreeks 3.00 uur, dat zij gezien had dat een stapel kranten die zij zojuist op het Stationsplein in Enschede had bezorgd, in brand werd gestoken door een drietal jongens.

Agenten die onderweg waren naar aanleiding van de melding, zagen een drietal jongens wegrennen over het Stationsplein. De politie zette de achtervolging in. Eén van de jongens kon op de trap van het station worden aangehouden.

De overige twee werden door assisterende collega’s aangehouden op de kruising van de Molenstraat met de Deurningerstraat. Ook zij werden aangehouden en bekenden direct, samen met de andere jongen, de kranten in brand te hebben gestoken. Het trio werd overgebracht naar het politiebureau, alwaar zij werden overgedragen aan de spoorwegpolitie. Deze zal verder onderzoek doen naar de brandstichting.
Provincie:
Tag(s):