donderdag, 20. september 2007 - 18:24

Drie aanhoudingen voor mishandeling in klaslokaal

Roermond

De politie heeft dinsdag en donderdagmorgen twee mannen uit Roermond van 17 en 26 jaar aangehouden voor de mishandeling en bedreiging van een 19-jarige student van de Gilde Opleidingen in Roermond op 5 september jl. Met de aanhouding van het tweetal is ook een vuurwapen boven water gekomen dat de verdachte ook op school gebruikte. Een derde verdachte, een 18-jarige jongen uit Roermond, werd later donderdagochtend aangehouden in een woning in Roermond, zo meldt de politie.

De verdachten zijn geen bekenden van het slachtoffer. Het motief wordt nog onderzocht, maar de politie gaat er vooralsnog vanuit dat het om een uit de hand gelopen ruzie gaat.

De politie stelde na de vlucht van de drie verdachten een onderzoek in naar het incident dat die woensdagmiddag plaatsvond in het schoolgebouw aan de Kasteel Hillenraedstraat. Uit camerabeelden en getuigenverhoor is de politie de verdachten op het spoor gekomen. Het hele gebeuren heeft een enorme impact gehad, niet alleen op het 19-jarige slachtoffer maar een aantal leerlingen op de betreffende locatie is geschrokken.
Provincie:
Tag(s):