vrijdag, 15. juni 2007 - 23:53

Drie doden en 7 gewonden in Limburgs verkeer

Bij twee ernstige verkeersongevallen in Baexem en St.Odiliënberg waren vrijdag drie doden te betreuren. In totaal raakten zeven personen bij de ongevallen.

Vrijdagavond rond 21.20 vond er een aanrijding plaats op de Paarloweg in St.Odiliënberg. Hierbij kwamen een baby en een 18-jarige vrouw om het leven en raakten 4 personen gewond. Het ongeval is vermoedelijk gebeurd toen een auto is uitgeweken en op de verkeerde weghelft terecht is gekomen. Hierdoor moest een tegemoetkomend voertuig uitwijken. In deze auto zaten een vrouw en drie kinderen. Een van deze kinderen, een baby, is ten gevolge van het ongeval terplaatse overleden. De overige inzittenden in deze auto raakten gewond.

In de andere auto, zaten een 20-jarige man uit Vlodrop en een 18-jarige vrouw. Zij raakten gewond en de vrouw overleed later in het ziekenhuis. De gewonden zijn met twee traumahelikopters en ambulances naar het ziekenhuis overgebracht. De identiteit van de slachtoffers zijn op dit moment nog niet bekend. Ook over de ernst van de verwondingen is op dit moment nog niets bekend, meldt de politie.

Eerder op de dag vond er een frontale aanrijding plaats op de Heythuyserweg in Baexem. Bij deze aanrijding kwam een 25-jarige vrouw uit Beegden om het leven. Het ongeluk gebeurde omstreeks 15.00 uur toen een bestelbusje door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht kwam en frontaal op een kleine bedrijfsauto reed.

De bestuurder van de kleine bedrijfsauto, waarin het dodelijk slachtoffer zat, is een 24-jarige man uit Beegden. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Nijmegen overgebracht per traumahelikopter. In de bestelbuszaten een 50-jarige man uit Heythuysen en een 45-jarige man uit Roermond. Het Mobiel Medisch Team heeft de man uit Heythuysen overgebracht naar het academisch ziekenhuis van Maastricht. De 45-jarige Roermondenaar werd met de ambulance naar het ziekenhuis van Roermond gebracht.
Provincie:
Tag(s):