vrijdag, 16. november 2007 - 9:22

Drie genomineerden Gelderse jeugdzorg award

Nijmegen

Drie medewerkers binnen de Gelderse Jeugdzorg maken kans op de eerste Gelderse Jeugdzorg Award. De kanshebbers werken bij Bureau Jeugdzorg Nijmegen, Stichting Bredevoort en Lindenhout. Zaterdag 17 november zal gedeputeerde Hans Esmeijer de winnaar bekend maken tijdens het Gelderse Jeugd Event in het Triavium in Nijmegen.

Jongeren binnen de jeugdzorg, hun ouders en de medewerkers konden kandidaten voordragen voor deze prijs. Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van het Landelijk Cliëntenplatform Jeugdzorg, Zorgbelang, Dunamis, een gezinsvoogd, een jongere en Hans Esmeijer boog zich over de inzendingen en nomineerde drie kandidaten voor de prijs. Bij de prijs hoort een bedrag van € 2.500,-. De winnaar kan dat gebruiken voor een project binnen de jeugdzorg.

De jury had het niet gemakkelijk met de keuze. “Het waren bijna allemaal ontroerende inzendingen en motivaties van kinderen die dankzij die ene hulpverlener weer een goede route hadden gevonden,� aldus Hans Esmeijer.

De Gelderse Jeugdzorg Award is een onderdeel van de week van de jeugdzorg die zaterdag van start gaat. In deze week staan de verhalen van en over jongeren en medewerkers binnen de jeugdzorg centraal. Tijdens deze week zal een informatiebus diverse scholen in de provincie bezoeken en zullen Statenleden en gedeputeerden stage lopen bij instellingen voor de jeugd-zorg.

Een compleet overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.weekvandejeugdzorggelderland.nl
Provincie:
Tag(s):