donderdag, 29. november 2007 - 20:05

Drie gewonden bij omvallen kraan

Dordrecht

Een grote hijskraan is donderdagmiddag in Dordrecht omgevallen en terechtgekomen op een loods. Het ongeval gebeurde rond 14.00 uur bij een bedrijf aan de Grevelingenweg. De kraan was bezig met hijswerk bij een schip dat lag afgemeerd aan de wal van het bedrijf.

Op een gegeven moment ging het mis. In ieder geval raakte de kraan uit balans en viel in zijn geheel om. In de val raakte de kraan twee aan de wal liggende schepen en twee loodsen en kwam voor een deel terecht tegen een van de twee loodsen. Een 37-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die zich op het schip bevond raakte gewond aan zijn hoofd. Ook een 48-jarige man uit Vlaardingen die op het schip stond liep verwondingen op en heeft een gebroken been.

Een 40-jarige man uit Dordrecht die in de kraan zat zag kans uit de stuurhut te komen en naar het dak van de loods te kruipen. Met hulp van de brandweer haalden ambulancemedewerkers hem van het dak. De drie gewonden gingen voor verdere behandeling naar het ziekenhuis in Dordrecht. Later bleek dat de ambulancedienst nog een vierde man voor onderzoek had overgebracht naar het ziekenhuis in Zwijndrecht. Deze was ook tijdens het ongeval aanwezig op het schip. Behalve drie ambulances kwam ook de traumahelikopter naar het bedrijfsterrein.

De arbeidsinspectie gaat een onderzoek instellen naar de exacte oorzaak van het ongeval. Verder waren ongeveer 25 mensen aan het werk bij het terrein en op de schepen. Zij liepen geen verwondingen op maar krijgen wel hulp van medewerkers van het bureau Slachtofferhulp.
Provincie:
Tag(s):