zaterdag, 1. september 2007 - 15:10

Drie gewonden bij zwaar ongeval door inhalen

Finkum

Op de Bredyk bij Stiens zijn vrijdagavond bij een zwaar ongeval drie mensen gewond geraakt door een gevaarlijk inhalen. Bij het ongeval raakten 5 voertuigen betrokken.

Omstreeks kwart voor tien botste een 23-jarige man uit Sint Annaparochie tijdens het inhalen met hoge snelheid op een tegenligger die uit de richting van Leeuwarden kwam. De tegenligger was een personenauto, bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Marrum.

De vrouw kwam in de berm tot stilstand. Ze zat bekneld in het voertuig en moest door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd worden. Zij is met onder andere hersenletsel en een bekkenfractuur overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Ook de veroorzaker, de bestuurder uit Sint Annaparochie, en zijn 20-jarige passagier uit passagier uit Ferwert raakten gewond. Zij zijn eveneens overgebracht naar het ziekenhuis. Van de bestuurder is een bloedproef afgenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Het inhalen gebeurde net voor de flauwe bocht voor de brug over de Finkumervaart. Tijdens deze manoeuvre had hij ook nog het ingehaalde voertuig geraakt. Deze auto werd bestuurd door een 46-jarige man uit Holwerd. Hij kwam eveneens in de berm tot stilstand. Zowel deze bestuurder als zijn vrouw en kinderen kwamen met de schrik vrij.

Bij het ongeluk raakten nog twee voertuigen betrokken, waaronder ook een onopvallende surveillancewagen van politie. De inzittenden van deze voertuigen raakten niet gewond. Bureau Verkeersongevalanalyse stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):