maandag, 22. oktober 2007 - 18:52

Drie gewonden na aanrijding op A35

Hengelo

Maandagmorgen vond op de A35 een aanrijding plaats waarbij twee vrachtwagens en een personenauto betrokken waren. Een vrachtwagencombinatie, bestuurd door een 25-jarige man uit Bavel, was achterop een vrachtauto gereden. Deze werd bestuurd door een 47-jarige man uit Borne. Deze laatste vrachtwagen botste vervolgens op een naast hem rijdende lesauto, bestuurd door een 30-jarige Enschedese met naast haar een 45-jarige instructrice uit de zelfde plaats.

Op het moment van aanrijding was men langs de A35 bezig met maaiwerkzaamheden bezig. Hiervoor was de rechter rijstrook met behulp van een rijdende afzetting afgesloten voor alle verkeer.

Uit het onderzoek van de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente, is vast komen te staan dat de 25-jarige vrachtwagenbestuurder de wegversmalling te laat heeft opgemerkte en daardoor achterop de voor hem rijdende vrachtwagen reed. De rij-instructrice en de chauffeurvan de vrachtwagen werden direct met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. De chauffeur van de vrachtwagencombninatie moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd en kon daarna ook met onbekend letsel naar het ziekenhuis worden overgebracht.

De A35 werd tussen Hengelo en Delden afgesloten voor al het verkeer. Hierdoor ontstond een lange file. Rond 15.30 uur waren de opruimwerkzaamheden zover gevorderd dat de linker rijstrook weer vrijgegeven kon worden.
Provincie:
Tag(s):