dinsdag, 23. oktober 2007 - 9:53

Drie gewonden na bedrijfs-ongevallen

Rotterdam

Maandagmiddag en -avond zijn in de regio Rotterdam/Rijmond drie mensen gewond geraakt na arbeidsongevallen. Eén van hen is er ernstig aan toe dit laat een woordvoerder van de politie dinsdag weten.

Op de Europaweg in Rotterdam was een 38-jarige matroos rond half zes op een schip bezig met het spannen van een veiligheidsnet. Het slachtoffer viel en belandde een aantal meter lager op een fender( een plank die voor bescherming zorgt als een schip ligt afgemeerd). Hierna raakte het slachtoffer te water. De man is met bekkenletsel overgebracht naar het Erasmus MC.

Een 26-jarige Schiedammer liep maandagmiddag een gebroken been en een hoofdwond op na een arbeidsongeval op een werkeiland aan de Professor Gerbrandyweg. Het ongeval gebeurde rond half drie tijdens het overbrengen van een lading pijpen. Door nog onbekende oorzaak viel een van de binten op het slachtoffer. De Schiedammer liep onder meer een gebroken been en een hoofdwond op en is overgebracht naar het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.

Maandagmiddag rond twee uur raakte een 32-jarige man uit Hellevoetsluis zeer ernstig gewond na een ongeval op de Europaweg. De Hellevoeter was aan boord van een schip bezig met het laden van containers en kwam met zijn onderlichaam klem te zitten onder een container die zojuist aan boord werd geladen. Het slachtoffer is overgebracht naar het Erasmus MC. De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval en de Arbeidsinspectie gealarmeerd.
Provincie:
Tag(s):