zondag, 8. juli 2007 - 11:56

Drie jongeren aangehouden na straatroof

Maastricht

Na een melding van een straatroof in de fietstunnel nabij de stationstraat in Maastricht, heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag drie personen uit Maastricht aangehouden. Een vierde verdachte wist te ontkomen.

Het slachtoffer van de straatroof, een 18-jarige man uit Maastricht, fietste samen met een vriend door de fietstunnel, toen zij vier personen in de tunnel zagen lopen. Toen het slachtoffer aangaf er langs te willen, werd hij door één van de vier geduwd. Hierop stopte hij, waarop één van de vier het slachtoffer bij diens keel vastgreep. Ook zijn 19-jarige vriend werd door één van de jongens bedreigd. Daarbij zou er ook geslagen zijn.

Nadat zij de GSM van het slachtoffer hadden buitgemaakt, gingen de vier er rennend vandoor. Gealarmeerde politieagenten konden even later drie personen aanhouden op het fietspad langs de President Rooseveltlaan in Maastricht. De drie aangehouden personen betreffen een 17-jarige jongen, een 19-jarige jongen uit Maastricht en een 16-jarig meisje uit Bunde. De politie is op zoek naar de vierde verdachte.
Provincie:
Tag(s):