maandag, 16. juli 2007 - 15:34

Drie kinderen gewond door aanrijding

De Lutte

Op maandag 16 juli 2007 vond er omstreeks 13.00 uur op de kruising nabij het viaduct van de A1 in de Lutte (Bentheimerstraat/Lossersedijk) een aanrijding plaats tussen een vrachtauto en een personenauto. Bij dit ongeval raakten drie kinderen gewond. Zij zijn per ambulance ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede.

De kinderen waren alle drie inzittenden van de personenauto en afkomstig uit Losser en respectievelijk 14, 12 en 10 jaar oud. De brandweer heeft twee slachtoffers vanwege preventief opzicht uit de auto bevrijd door het dak van de auto open te knippen.

De bestuurder van de personenauto, (47 jaar en afkomstig uit Losser)en de bestuurder van de vrachtauto (25 jaar en afkomstig uit de Lutte) raakten niet gewond. De weg is tot 15.00 uur afgesloten geweest voor alle verkeer.

Het ongeluk is ontstaan door een voorrangsfout die is gemaakt door de bestuurder van de personenauto. De personenauto stond achter een vrachtwagen voorgesorteerd voor de kruising en wilde linksaf, net als de vrachtauto voor hem, de kruising opdraaien, maar zag hierbij een vrachtauto die uit de tegemoetkomende richting aan kwam rijden en rechtdoor over wilde steken over het hoofd. Hierdoor ontstond een frontale aanrijding.
Provincie:
Tag(s):