vrijdag, 20. juli 2007 - 16:43

Drie Roemeense vrouwen bevrijd uit handen handelaars

Haarlem

Een speciaal 'mensenhandelteam' van de politie Kennemerland heeft donderdagmiddag drie Roemeense mannen aangehouden in Zandvoort en Bentveld. De drie mannen, van 27, 36 en 46 jaar oud, worden verdacht van mensenhandel. Door de aanhouding van de drie verdachten heeft de politie drie, eveneens Roemeense, vrouwen uit de handen van deze mensenhandelaars weten te bevrijden.

Op zaterdag 14 juli jongstleden kreeg de politie een tip dat deze drie mannen wellicht betrokken waren bij mensenhandel en het aanzetten van prostitutie. Na een kort, maar intensief, onderzoek van enkele dagen konden de Roemenen gisteren worden aangehouden. Twee van hen werden rond 16.00 uur aangehouden op het Badhuisplein in Zandvoort. De derde man werd even later aangehouden in zijn auto op de Zandvoortselaan in Bentveld.

De drie Roemeense vrouwen, van 17, 18 en 32 jaar oud, waren naar Nederland gelokt met een baan in de horeca in het vooruitzicht, maar het vermoedelijke doel van de mannen was om deze vrouwen aan te zetten tot prostitutie. De drie verdachten zijn ingesloten in het politiebureau. Het 'mensenhandelteam' heeft een nader onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):