woensdag, 14. november 2007 - 15:53

Drie verdachten mishandeling nog in voorarrest

Lottum

In het onderzoek naar de mishandeling met dodelijke afloop afgelopen maandag in Lottum zijn twee van de vijf verdachten op vrije voeten gesteld. Dit heeft de politie bekend gemaakt. De overige drie verdachten worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek naar de mishandeling waarbij de 17-jarige Sjoerd Rutten om het leven kwam gaat nog door. De politie heeft inmiddels ruim 30 getuigen gehoord.

Op het lichaam van Sjoerd Rutten is dinsdag door het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag sectie verricht. Politie en justitie doen verder geen mededelingen over de uitkomsten van het onderzoek. Het lichaam van het slachtoffer is daarna vrijgegeven en overgedragen aan de familie.

De 17-jarige jongen uit Lottum kwam maandag aan het begin van de avond om het leven na een ruzie op de Markt, na afloop van de jaarlijkse paardenmarkt. Later die avond hebben 5 personen uit Baarlo zich gemeld bij de politie.

Via diverse sites kan het condoleanceregister van de gemeente voor Sjoerd Rutten worden getekend. Ook komen er veel reacties binnen op de websites van OJC Canix en de site van de paardenmarkt. Het slachtoffer zal zaterdag worden begraven.
Provincie:
Tag(s):