woensdag, 21. november 2007 - 8:24

Driemark Pieten veroveren etalages Winterswijk

Winterswijk

De afgelopen weken is er driftig gezaagd, geschilderd, aan de Prins Hendrikstraat door de leerlingen van de Driemark afdeling Handel & Verkoop. De eindexamenkandidaten willen de oude vertrouwde Sinterklaassfeer terugbrengen in het centrum van Winterswijk. Dit is gebeurd met behulp van kleurrijke Driemarkhulppieten die de etalages van de winkeliers hebben veroverd.

Aan de actie van de leerlingen van de Driemark ligt een etalageonderzoek ten grondslag dat vorig jaar in de weken voor de verjaardag van de goedheiligman is gehouden. De leerlingen konden toen niet tot een andere conclusie komen dat het met de Sinterklaassfeer toen droevig gesteld was.

Leerlingen en docenten besloten hier zich niet bij neer te leggen en er werd aan de Prins Hendrikstraat een project bedacht waarbij de leerlingen en winkeliers samen gaan proberen de Sinterklaassfeer te verbeteren. De examenleerlingen hebben de winkeliers benaderd met het aanbod hun etalages te laten inrichten met een Driemarkhulppiet.

Op dit aanbod is door de winkeliers massaal zeer positief gereageerd. Veel winkeliers waren zo enthousiast dat zij de leerlingen gevraagd hebben dan maar meteen de hele etalage in te richten. Voor de leerlingen is dit een uitstekende gelegenheid de op school opgedane etaleervaardigheden toe te passen in etalages, die door iedereen bekeken kunnen worden. Beide partijen beschouwen dit project als een prima stuk integratie tussen school en bedrijfsleven.
Provincie:
Tag(s):