donderdag, 13. december 2007 - 8:42

Drol d’Or-prijs voor NS-directeur Veenman

Utrecht

Donderdagmiddag ontvangt NS-directeur Veenman op Utrecht Centraal de Drol d’Or-prijs. Met deze actie wil FNV Bondgenoten de onderbetaling en de slechte arbeidsomstandigheden van schoonmakers aan de kaak stellen.

Dagelijks doen ruim 1,1 miljoen reizigers de NS aan op stations, in gebouwen en in de treinen. Daarbij worden de toiletten zo’n 600 duizend keer met een grote of kleine behoefte belast. De schoonmaak van onder meer die sanitaire voorziening kost NS-dochter Nedtrain zo’n 18 euro per uur aan schoonmaak. De schoonmaker verdient daarvan 8,90 euro bruto per uur. Met 0,05 euro per toiletbeurt kent de NS de goedkoopste schoonmaak per ‘drol’.

Ruim 13 duizend stemmers kozen Veenman en de NS als overduidelijke winnaar van de prestigieuze prijs. De prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt aan de organisatie met de goedkoopste sanitaire voorziening.

�De Drol d’Or is niet zomaar een prijs�, zegt comité-voorzitter en vakbondsbestuurder Ron Meyer. “De Drol d’Or-prijs is de Oscar voor de allergoedkoopste schoonmaak van heel het land. Daar kun je mee thuis komen!�
Provincie:
Tag(s):