dinsdag, 3. juli 2007 - 16:53

Dromenpark zoekt fantasten

Alkmaar

Van 21 t/m 23 september vindt er een groot feest plaats in de Alkmaarder Hout. Met onder andere echte huwelijken in de Muzieknis, koetsjes in het park, mensen in romantische kledij en een project van beeldend kunstenaar Rob Verhagen over boselfen.

Romantiek, schoonheid, geuren, sprookjesachtig: om de fantasieën die mensen bij zo’n oud Stadspark hebben uit te beelden, wil de Vereniging 400 jaar Alkmaarder Hout een klein deel van het park twee dagen lang (22 en 23 september) omtoveren tot Dromenpark. Hiervoor zijn zij op zoek naar mensen met fantasie, die samen van dit gebied een tijdelijk kunstwerk kunnen maken.

De Alkmaarder Hout prikkelt namelijk al vier eeuwen lang de fantasie van kinderen én volwassenen. Natuurlijk over kabouters onder de wortels van de oude bomen, en over dwaallichtjes, trollen, bosnimfen en elfjes. Maar ook bijvoorbeeld over romantische gebeurtenissen die daar hebben plaatsgevonden. Hoeveel jongens hebben er hun meisje het hof gemaakt, of een aanzoek gedaan? Of over roofdieren die er vroeger gewoond hebben. Enzovoort.

De vrijwilligers die zich voor het Dromenpark aanmelden kunnen rekenen op een kleine onkostenvergoeding, voor werkelijk gemaakte kosten. Meer informatie wordt gegeven op de informatieavond eind augustus / begin september, waarvoor degenen die zich hebben aangemeld worden uitgenodigd. Aanmelden kan vóór 21 augustus a.s. bij Marjon Roobeek, cultuurverkenner gemeente Alkmaar, p.a. theater De Vest, postbus 24, 1800 AA Alkmaar, of via e-mail Mroobeek@alkmaar.nl .
Provincie:
Tag(s):